Kommentering avstängd

Bygga broar

Idag vid 1200-tiden var det äntligen dags att skriva på det gemensamma avtalet som gör att en upprusning av hamnbanan kan börja. Det är inte en dag för tidigt, den bräckliga länk som marieholmsbron utgör, bär en gods-börda som närmar sig kapacitetstaket. Det är visserligen inte hela hamnbanan som nu får en ny skepnad men marieholmsbron är den del som absolut behöver få en förstärkning.

Bland avtalsskrivarna finns staden, VGR, trafikverket, hamnen och AB Volvo. Den bredden visar att intresset och önskemålet att få en bättre spårbunden förbindelse är mycket stort. Så med en kompletterade underskrift också från infrastrukturministern så kan spaden vara i marken 2014. Det är en invigning att se fram mot.

Än en gång ett par rader om Göteborgs miljöpris (egentligen heter det pris för hållbar utveckling..) Det evenemang som var igår på Eriksbergshallen förtjänar en långt större uppmärksamhet än vad jag hitills sett rapporterat om händelsen. Känslan var i det närmast magisk både när Sue Edwards och Kofi Annan talade, Jan Eliasson var i sitt esse. Lena Eek, miljöminister gjorde Klimatförhandlingen i Durban begriplig på ett nästan underhållande sätt (en konst!) och musiken satte deltagarna i en överväldigande stämning.

En lycklig man kom fram i slutet av tillställningen och sa att nästa år måste vi vara utomhus så att fler göteborgare kan delta. En utmärkt ide. Möjligtvis kan vädret vara ett aber men tanken att öppna för fler är helt rätt.

//Anneli

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , ,