Kommentering avstängd

Mat och musik

En vanligt torsdag i november kan vara riktigt rolig den också, som idag tex. Vid lunchtid korades Göteborg till mathuvudstad av jordbruksminister Eskil Erlandsson. Det är mycket glädjande och uppmuntrande. Vi har i stan jobbat mycket med att sätta maten i fokus. I början på veckan tex blev Skinteboskolan hyllad för sin bambamat. Bra resturanger är det gott om och många utmärkta krögare finns det med. Vi har också ett genomtänkt Kostprogram för staden som stöd och råd den mat vi serverar i skolor och på andra ställen (togs faktiskt igår i kommuntyrelsen, en uppdaterad version) vi har tydliga prioriterade mål om ekologisk mat i budgeten.

Att få en utmärkelse av detta slag ger ett erkännande till alla som jobbat konstruktivt med mat och det är mer än på ett sätt som mat ger näring. Det ger jobb, det ger stan en positiv prägel och mat är dessutom en bra start för en framåtsyftande miljödiskussion. Mat ger också en naturlig kontakt till våra regionala grannar för utan dem och det jordbruk som finns på nära håll hade det varit svårt att kunna servera lokal/närproducerat. Så grattis allihop, både bambatanter och krögare och alla andra som gjort priset möjligt.

Dagen blev ytterligare stjärbeströdd genom beskedet att Bruce Springsteen spelar på Ullevi 27 juli. Många minns hans förra besök i Göteborg och därmed lär väl biljetterna stryka med som en glass i solsken.

Mat och musik som kännetecken för Göteborg känns bra. Och framförallt något som vi alla kan ta del av, på ett eller annat sätt! (tänk på Innerstadens 600 meter långa tårta 11/11. Den tog väldigt många del av. Slut på 45 min)

//Anneli

i kategorin:Mat, Miljö, Skola Taggar: