Kommentering avstängd

En lastmoppe har anlänt hos sankte per.

En oerhört vacker, nästan vårlik söndag gick in i skymning när det blev känt att Lasse Brandeby lämnat jordelivet. Det är svårt att tänka sig något mer göteborskt än honom. Humorn, inte minst i form av Kurt Olsson är svår att beskriva. Varför skrattar vi åt en ganska surmulen, egensinnig och tämligen rörig gubbe i 70-tals kläder? Eller någon som åker lastmoppe in till jobbet som vaktmästare på stadskansliet? För att det är göteborghumor. Vardagligt,halvskruvat och i övrigt obeskrivligt. En lastmoppe har anlänt hos sankte per. Jag är säker på att han får sig ett gott skratt. Vi andra får minnas istället.

För övrigt visade sig Norra Älvstranden från sin bästa sida idag. I färjenäsparken sparkades det boll och några spelade basket medan de mindre barnen lekte. Byggkranar stod lite här och där, nya hus var på väg upp vid bockkranen och längre bort mot Lindholmen pågick jobb på hotellet som ska stå klart 2013. Bäst av allt är nog alla offentliga sittplatser som finns i utsikts lägen och konsten som står längs med trädäcket från ostindifararens parkering och framåt. Fulast är parkeringsplatsen i höjd med Backa teatern, mitt emot Henriksberg (andra sidan älven). En ful markparkering i bästa vattennära läge är ett slöseri. Bättre kan vi.
Avslutningsvis. Utförsäljning av allmännyttiga bostäder är absolut inget förstahandsval. Men frågan om hur vi ska lyckas att finansiera en nödvändig upprustning av våra 50-70 tals bostäder måste snart ställas. Inte minst ur energisynpunkt börjar det bli dags. Pengarna lär inte komma uppifrån (läs Stockholm) i första taget. Risken är att kommunerna hamnar med hela ansvaret för det, också.

//Anneli

i kategorin:Göteborg, Kultur Taggar: , ,