Kommentering avstängd

Återbruk på många sätt!

Smörtorget i Kallebäck en lördag morgon är tämligen tomt men framåt 10-tiden börjar det röra på sig. Fler och fler stannar upp utanför KFUK-KFUMs second-hand lokal och när dörren väl öppnas blir det en mindre rusning in. Det märks att försäljningen blivit både känd och populär. Många dröjer sig kvar och funderar länge innan de slår till på sina inköp, en del stannar upp och pratar med grannar och andra och stämningen är långt mer avslappnad än i ett vanligt köpcentra en lördagsförmiddag.

Second-hand och återbruk har blivit allt mer populärt. Orsakerna är säkert lika skiftande som personerna som kommer dit. Ekonomi, nostalgi och miljötänk är några kan jag tänka. I kombination med den avslappnande och icke-krävande stämningen är det säkert många dessutom som känner sig mer bekväma här än på många andra inköpsplatser. Det går inte att komma ifrån att känna en förundran över att saker som i vår tid förbrukas med oanad hastighet, har av andra generationer sparats och vårdats och överlevt. Man kan undra hur många av de ting som vi köper idag kommer att behandlas på samma sätt. Positivt är också att få uppleva människor som Fredrik, Lena och Helena med fler som ägnar sin lediga tid att frivilligt och utan ersättning åt att göra ett samhällsarbete som faktiskt detta är.

Kallebäck har fått en social träffpunkt och mer än en av besökarna framförde önskemål om öppethållande fler dagar i veckan. Det är positiv feed-back minst sagt!
Återbruk kan man väl säja att Tosca är också, på sätt och vis även om det var premiär ikväll på Göteborgsoperan. Historien är i sig innehåller det nödvändiga ingredienserna; passionerad kärlek, svarsjuka,ondska och död. Men sättet dessa ingredienser behandlas på är det som gör publiken mer än nöjd. Intensitet, närvaro och en mycket vacker och duktig Tosca blir pricken över i:et!

//Anneli

i kategorin:Aktiviteter, Kultur