Kommentering avstängd

Gbg-Oslo-Gbg och lite Borås

Utöva tragedin kommer aldrig att försvinna ur våra minnen. 22 juli är ett datum som kommer att leva kvar. Det kommer för oss som på avstånd var berörda att blekna bort, i intensitet. För Norge är det en helt annan sak. Tragedin finns i vardagen, som saknad över de som miste livet men också som en utmaning för de unga som överlevde. Det märks i samtal och det känns nästan fysiskt när Utöya kommer på tal. Så också idag, i det högtidliga och formella Munck-rummet på Rådhuset i Oslo. Utöya-tragedin påminner också om hur snabba vi var i att dra slutsatser om förövaren, något som visade sig vara helt fel. Skavlans interju med Al-Jazira på fredagskvällen tog upp den frågan ur ett annat perspektiv. Mycket intressant och tankvärt.
Det känns lite som jag är kusinen från landet när jag imponerad kliver ner i tågstationen för att ta direkttåget till flygplatsen (ja, det fick bli flyg idag, annars är det tåg på den typen av avstånd men just tåg mellan Gbg och Oslo är inte ett seriöst alternativ). Snyggt, enkelt och bekvämt och på 20 minuter är jag på flygplatsen. Oslo har det, Stockholm och Bryssel har det och många mångs fler. Jag menar direkttåg till flygplatsen! Självklart borde Göteborg ha en tågförbindelse till Landvetter. Det går bra med flygbussar, våra är alldeles utmärkta, men en direkt tågförbindelse hade haft en helt annan kapacitet. En sådan förbindelse skulle självklart inte stoppat i Landvetter utan fortsatt till Borås. Nu börjar dessutom bussarna från och till Borås bli tämligen fulla och någonstans finns en gräns för hur många bussar som kan köras och hur många som får plats i respektive citykärna.

Sista konstaterandet idag är att 8:ans spårvagn och Chalmerstunneln är en fröjd! Tänk att vi en gång i tiden satt och kuskade runt hela stan för att komma mellan Korsvägen och Sahlgrenska! Ikväll fick jag också en rar dam som bänkgranne. Lite snabbt småprat och då känns det: ja, jag är hemma. I Göteborg.

//Anneli

i kategorin:Göteborg, Infrastruktur Taggar: , , , ,