Kommentering avstängd

Äntligen Angereds närsjukhus

Dagens bästa nyhet! Västra Götaland har beslutat om finansiering till Angereds närsjukhus! Det tackar vi för från hela Göteborg! Länge har vi haft det högt på vår politiska agenda och nu är vi en bra bit närmare förverkligande. Angered med angränsande stadsdelar behöver denna viktiga samhällsfunktion. Tillsammans med bad och ishall, ett bra fungerande centrum och blåstället så blir Angered mer än bara en plats som man bor på. Många av våra 60 och 70-tals miljöer är planerade utifrån andra tankar än de som vi har idag när vi ser att fler funktioner är nödvändiga och önskvärda i en stadsdel för att den ska bli levande och kännas hel.

Igår kväll var det invigning på Kvalitetsmässan och Politikerdagarna. Kvalitetsmässan ska vara ett forum för diskussioner om bl.a. offentlig finanserad verksamhet. Det är en minst sagt viktig diskussion i dessa dagar då vi sett rubriker om bl.a. Carema. Fokus måste alltid vara omsorgstagarnas eller patienternas väl och ve. Inte vinstmaximering. Krav på öppenhet och insyn som ställs på offentliga utförare ska vara ett lika rättmätigt krav på privata aktörer som finansieras av skattemedel.

Slutligen, Göteborg kan vara kallt som ett sibiriskt kylskåp men när lyktstolpsgranarna är tända på Gustav adolfstorg och julbelysningen på Liseberg kan skymtas då blir det varmt igen. Åtminstone inombords!

//Anneli

i kategorin:Göteborg, Sjukvård Taggar: , , , , , , ,