Kommentering avstängd

Framtidens vänster

Jag ägnar min måndagskväll till att lyssna på vänsterns framtid i kongressalen i Folkets Hus. Det känns så bra att lyssna på fyra personer som på ett bra sätt faktiskt håller sig till ämnet, nämligen att diskutera hur vänsterns lösningar för framtiden ser ut. Så mycket genomtänkt och klokt blev sagt denna kväll. Det bästa av allt, våra debattörer ställer alla upp till att bli ordförande för vänsterpartiet vid kongressen i januari 2012.
Kvällens diskussion visade att vi kommer att välja en kunnig och klok partiledare  oavsett om valet faller på Ulla Andersson, Hans Linde, Jonas Sjöstedt eller Rosanna Dinamarca. Om vi sedan väljer en eller två av dessa så har vi de andra kvar till fortsatt arbete för vänsterpartiets framtid. Det känns bra tycker jag.
Dessutom känns det så bra att kunna sitta lugnt och lyssna på en diskussion som förs i en kamratlig samtalston. Det är nästan så att jag glömmer bort att det är fyra personer som alla konkurrerar om samma uppdrag. Till vänsterns framtid finns det all anledning att känna stor tilltro, och en bra partiledare kommer Vänsterpartiet att välja!

// Mats Pilhem

i kategorin:Göteborg, Politik Taggar: , ,