Kommentering avstängd

Korta möten

Miljöombyten kan vara nog så kännbara inte minst när de innehåller kraftiga temperaturskillnader. Från 28 plus till 4 plus tillhör helt klart den kategorin. Då, när den göteborska benbitarkölden sätter in, värmer ibland göteborgaren själv lite extra mycket.jag fick två exempel på det igår på 16 bussen mot Chalmers. Först var den seniore gentlemannen som rart leende hälsade mig välkommen hem när vi klev på bussen och hoppades att resan varit bra. Då steg temperaturen avsevärt och klart varmare slog jag mig ner. Bara en hållplats bort händer nästa lilla vardagvärmare. På kommer en yngre man, typ 3 år, tillsammans med sin pappa. Den yngre placeras brevid mig med benen en meter över golv, glatt sprattlande. Genast känner jag att detta kan bli farligt och gör mig mentalt beredd att kasta en skyddande arm över barnet vid nästa gupp eller svängning. 3åringen själv teoretiserar dock inte själv över denna ev utmaning utan går direkt till praktiskt handling. ” Kan du hålla mig i handen” säjer han, så självklart som bara ett barn kan. Vem kan motstå en sådan utsträckt hand? Inte jag och det göteborska temperaturen passerade just då och ändå upp till Chalmers den tropiska klimatzonen. Det korta samtal vi sedan fick innhöll det mesta om livets väsentligheter Ekollon, hittade kapsyler och
Och dagen på dagis var det vi hann med före utrop Chalmers.
Googles framgångssaga blev väl beskrivet på Börssällskapet senare på kvällen. Det är intressant med företag som uppmuntrar både kreativitet,egna initiativ och som samtidigt säjer sig vilja göra ett större avtryck än kortsiktiga vinstmaximeringar. Frågan är om vi ser en ny slags ledare också växa fram där begrepp som att ”peka med hela handen” och auktoritära utfall känns både förlegat och överspelat. Den kreativa sektorn tycks vara en grogrund för en modernare ledarstil. Det ska bli intressant att följa om det också hänger i framgent när både företag blir större och ledare äldre. Det kan förändra mycket.

i kategorin:Göteborg Taggar: