Kommentering avstängd

Tack för priset! Jag är stolt på Göteborgs vägnar.

Så fick då Göteborg pris för vårt arbete med entreprenörskap. Det är både uppmuntrande och hedrande inte minst med tanke på att det är ett internationellt pris och att vi själva inte har anmält oss som deltagare i tävlingen utan helt enkelt blivit nominerade. Tre aktiviteter har framförallt bidragit till priset enligt juryns motivering; Brew house, Exposition Framåt och Företagsakuten. Dessa verksamheter har några år på nacken och jag inbillar mig att långsiktigheten i vårt arbete har varit en bidragande faktor också.Detta är inte en man eller kvinnas verk. Detta handlar om lagarbete och därför är vi många som kan dela på äran för vårt pris.

Annars var min favorit bland pristagarna (som var 4 st fördelade på olika kategorier) Reese Fernandez från Fillipinerna, en social entreprenör som startat ett företag med etisk-ekologisk prägel som bland annat ger fattiga sömmerskor en chans att utveckla sina produkter tillsammans med designers. En mycket karismatisk och samtidigt ödmjuk kvinna och företagsledare som redan blivit uppmärksammad genom olika utmärkelser.

Sju på morgonen, dagen efter prisutdelningen tog vi oss ut till Nanyang Universitetet för en öppen föreläsning. Med mig i handväskan hade jag Kenneth Palmeståhls Sound racer som ett konkret exempel på produkter som kommit ut ur våra gemensamma satsningar. För den som har missat vad en sound-racer är, är det en manick som sätts in i bilen och som ger ett ljud av en större och snabbare bil (dyrare…) kul ide som säkert också skulle kunna vara till nytta när elbilsmarknaden börjar ta fart med tanke på elbilarnas tystlåtenhet som i sig kan vara lite farligt bland ouppmärksamma trafikanter.

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , ,