Kommentering avstängd

Amerikanskt riskkapitalbolag köper friskola i Göteborg

Läser i min morgontidning att riskkapital från USA kommer att ta över verksamhet i Göteborg. The Riverside Company, som det köpande företaget heter, presenteras som en aktör som investerar i bolag med tillväxtmöjlighet. Säljarna är lika nöjda, varje steg av tillväxten passar olika typer av ägare Entreprenörsstadiet lämnas till förmån för större stabilitet i ledningen.

Vad är det då för varor som ska produceras, vad är det för stora vinster som lockar USA:s riskkapitalbolag till Göteborg? Svaret är svensk välfärd, i det här fallet våra ungdomars skola. De skattepengar som vi satsar på våra skolungdomars utbildning och en bra start i livet, det är dessa pengar som Riverside vill omvandla till vinst. Riskkapitalbolag! I vad består risken när man snor våra skattepengar. Ska vi dessutom gissa på att vinsterna förs ut från Sverige för att redovisas i något skatteparadis?

Är det någon mer som tycker att det gått för långt när våra skattepengar trillar ner som vinst i riskkapitalets fickor? Jag tycker att det är hög tid för Sverige att se till att denna plundring stoppas, förbjud att våra skattepengar går till annat än vad det är avsedda för, förbjud vinstutdelande företag inom vår gemensamma välfärd.

i kategorin:Barn, Göteborg, Politik, Skola Taggar: , , ,