Kommentering avstängd

Stad i grön klädsel

De singaporianska vägarna ut ur centrala stan liknar gröna tunnlar. Överallt finns träd och växtlighet som liksom bäddar in betong och asfalt. Det är ingen obegränsad, vild grönska som tillåtits breda ut sig utan snarare en väl medveten planering där växtlighet och grönska inte är en motsats till staden och dess infrastruktur.

Broar, husfasader, stolpar har också fått grön beklädnad. Resultatet är onekligen positivt. Det i kombinationen med den totala avsaknaden av skräp och klotter ger staden en trygg och mjuk karaktär trots storleken. Ingenting av detta borde vara omöjligt att också göra i Göteborg. Väggar, broar och betongskapelser har vi onekligen en hel del av. Det är bara fantasin som möjligtvis kan vara ett hinder. För några år sedan talades det mycket om fickparker, dvs minigrönområden i staden. Det är fortfarande en god ide. Tillsammans med en grön klädsel av staden kan vi också ge en mer inbjudande bild av Göteborg.

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , , ,