Kommentering avstängd

Singapore – en multikulturell och skräpfri stad

Singapore möter upp med 27-gradig värme och en luftfuktighet som känns som 100 %. Överallt, på flygplatsen, på gator och på hotell är allt skinande rent. Landet och därmed staden är världsberömt för sin ordning och reda. Skräp och tuggummin är förbjudet och en graffiti-incident på ett tåg för någon vecka sen har skapat stor debatt och diskussion. Hade Singapore varit med i ”håll Sverige rent kampanjen” hade staden utan tvekan varit ständig vinnare.

Precis som Göteborg är Singapore en multikulturell stad och har sitt ” little india”, chinatown, arabstreet osv och för att förstärka blandningen mellan olika folkgrupper är delar av bostadspolitiken upplagd jämfört med den svenska, berättar den svenske ambassadören på plats. Bostadsrättshus säljs utifrån etnisk tillhörighet. Är det 80 % kineser, 7 % indier, och ett antal andra grupper ska också det enskilda husets innevånare avspegla befolkningens sammansättning. En annorlunda lösning som vi inte har testat.

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Kultur, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , ,