Kommentering avstängd

I lördags o i går var jag på global sustainibility jam.

What a jam!

Have fun! It’s not the end of the worldi t is about saving the world!
Så inleddes söndagens presentationer efter ett 48 timmars race efter hållbara lösningar.

I helgen deltog ca tusen personer i global sustainibility jam i flera olika länder. I Göteborg satt ett fyrtiotal personer med olika bakgrund och kompetenser på Röhsska museet och funderade på och försökte hitta nya kreativa lösningar på hållbarhetsutmaningar.

Forskare, studenter, företagare gav sig in med liv och lust in i Jamet. Det gällde att hitta en bra ide’ och utveckla den vidare. Temat i år var playgrounds, under lördagen deltog jag i en av grupperna som hade valt kollektivtrafik. De grunnade på hur skulle man kunna göra något roligt av tiden på bussen, som ett sätt att locka fler att åka kollektivt. Frågetävling, måla, och sedan länka till Facebook, bilderna skulle kunna visas på Centralstationen.

Den målningen som får flest röster vinner ett månadskort. Ha luffarschack på hållplatserna var en annan kul ide. Alltså hur gör vi kollektivtrafikåkandet till en playground?

Det jag fastnade mest för var iden om geofood. Inspirerade av geocashing fast här gäller det att hitta frukt och bär. Många människor med trädgårdar vill bli av med sin frukt och istället för att det inte används kan någon med en geofoodapp hitta en skatt. Väldigt bra ide, vi vill ju öka resurshudhållningen i Göteborg.

i kategorin:Infrastruktur, Kultur, Miljö Taggar: ,