Kommentering avstängd

Kommunstyrelse-dag med grande finale

En kommunstyrelse-onsdag med en beslutspärm tjock som en trave tegelstenar, innehållande både glädjebeslut och mindre muntra informationer. Glatt besked är beslutet om investering i 50 nya förskoleavdelningar runt omkring i hela Göteborg. Det är ingen tillfällighet eller svar på diverse tidningrubriker utan en målmedveten strävan från den rödgröna majoriteten att satsa ordentligt på förskolan.
Den mindre muntra informationen handlade om göteborg energis mätarprojekt som skapade turbulens efter Uppdrag Gransknings program. Rapporten vi fick var kanske inte fullt så dramatisk som UG men tillräckligt kritisk i vissa delar för att fundera allvarligt kring bland annat ledarskap och otydliga beslut. En information kan vara en på en plats i en styrelse och en annan i ett annat sammanhang. Valda delar av verkligheten blir ingen helhet.
När kvällen närmade sig fick det bli spårvagn bort till Scandinavium. Stars for life med göteborgsprofilerna Ken och Göran i spetsen ordnade en makalös, känslosam och fantastiskt energigivande föreställning med ungdomar från Sydafrika och ett antal skolor i Göteborg. Vilken stämmning! I slutet stod hela publiken upp till både pata-pata och Amazing Grace. Upplevelsen i kväll är bara toppen på isberget för det stora arbetet som killarna har dragit igång handlar om att bekämpa HIV-aids i Sydafrika genom skolor och genom att ge unga hopp. En mycket bra initiativ som ger oss mycket tillbaka också. Det finns alltid att lära från andra och mötet mellan människor ger både idéer och kraft. Det är bara att säja grattis och lycka till på resten av turnén till Ken och de andra i gänget

i kategorin:Göteborg