Kommentering avstängd

Hammarkullen ger mersmak

”Ser du dig själv som en del av mångfalden. Eller ser du dig som en som ska hantera mångfald?”

Ungefär så står det i Normblocket – ett av Göteborgs stads flera redskap rörande normkritik och mänskliga rättigheter. De frågorna passar oerhört väl som beskrivning över de två dagar den här veckan som jag har deltagit i ett arbete på Hammarkullens folkets hus där fokus var hur vi går från integration till samhällsbyggande… Det finns mycket som glädjer och stärker när jag ser tillbaka på tillställningen. Dels tänker jag på de kloka universitetsstudenterna som förlagt en del av sin utbildning nära verkligheten i Hammarkullen och Centrum för urbana studier som universitetets filial heter. Kvarstående intryck från dagarnas möten är också de många föreningsknutna människorna och pedagogerna på öppna förskolan som är mitt uppe i att förändra samhället… Vare sig de vet det eller ej. Inom politiken och i de kommunala förvaltningarna så har vi nog ibland fastnat i strukturer som inte tillräckligt möjliggör för kraften från det civila samhället i Göteborg. Desto bättre är det därför att vi i år skapat det fristående råd för integration och samhällsgemenskap som ska komma med inspel kring samhällsbyggande till Kommunstyrelsen. I rådet finns många fristående kloka tänkare, bland annat från universitetsfilialen i Hammarkullen.

För övrigt är jag oerhört lycklig över Konstmuseets utställning av verk av Frida Kahlo och Diego Rivera som har vernissage nu på söndag. Utifrån hbtq-perspektiv är Kahlo något av en ikon för många, så också för mig.

i kategorin:Göteborg Taggar: , , ,